Hozzávalók
Svéd gombasaláta, főtt tojással Recept 1
Hozzávalók:
30 dkg sampinyongomba,
6 dkg vöröshagyma,
5 dkg olaj,
8 dkg paradicsompüré,
3 dkg cukor,
törött bors,
1 kis babérlevél,
egy fél citrom,
só.
Svéd gombasaláta, főtt tojással Recept 2
A salátához
300 g gomba - csiperke/sampion
1 fej hagyma - vörös
1 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
40 g sűrített paradicsom
0.5 db citrom (héja, és leve)
2 evőkanál olívaolaj
só
bors - fekete (őrölt)
oregánó (friss, vagy szárított)
bazsalikom (friss, vagy szárított)
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
kristálycukor
1 fej hagyma - vörös
1 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
40 g sűrített paradicsom
0.5 db citrom (héja, és leve)
2 evőkanál olívaolaj
só
bors - fekete (őrölt)
oregánó (friss, vagy szárított)
bazsalikom (friss, vagy szárított)
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
kristálycukor
Svéd gombasaláta, főtt tojással Recept 3
50 dkg gomba
1 dl napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg konzerv paradicsom
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál cukor
10 csepp citromlé
1 dl napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg konzerv paradicsom
3 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál cukor
10 csepp citromlé
Kijevi jércemell, burgonyapürével, mandulás őszibarackkal recept 1
4 nagy szelet csirkemell
15 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só
õ
rölt szerecsendió (ízlés szerint)
2-3 szál petrezselyem
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
15 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só
õ
rölt szerecsendió (ízlés szerint)
2-3 szál petrezselyem
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Kijevi jércemell, burgonyapürével, mandulás őszibarackkal recept 2
Hozzávalók:
5 jércemell
15 dkg liszt
30 dkg reszelt sajt
5 tojás
10 dkg vaj
40 dkg zsemlemorzsa
só
5 dl olaj
reszelt szerecsendió
5 jércemell
15 dkg liszt
30 dkg reszelt sajt
5 tojás
10 dkg vaj
40 dkg zsemlemorzsa
só
5 dl olaj
reszelt szerecsendió
Kijevi jércemell, burgonyapürével, mandulás őszibarackkal recept 3
1 db csirkemellfilé (120 g)
30 g sovány sajt (Óvári vagy Köményes)
20 g light margarin
őrölt bors, szerecsendió
200 g burgonya
100 ml tej (1,5%-os)
petrezselyemzöld